دوشنبه 27 آذر 1396
 
نوع خبر 
 
 
ایمنی غذاهای فرآوری شده

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

 

  ایمنی غذاهای فرآوری شده

 

سلامت انسان و تغذیه سالم نتیجه مورد انتظار از یک سیستم یکپارچه غذایی می باشد رویکرد یکپارچه به این سیستم در زمینه تحقیق و توسعه سلامت انسان،با توجه کافی به مسائل زیست محیطی فوائد بسیار زیادی نسبت به رویکرد های یک جانبه دارد جدا از اینکه آیا هدف سلامت انسان،بهبود تغذیه، بهبود سیستم غذا یا مدیریت پایدار باشد.

رویکرد سیستمی غذا موجب می شود اکثر عوامل پیچیده مرتبط که در رسیدن غذاهای سالم از مزرعه تا بشقاب دخیل هستند همراه با نقش آنها در سلامت در نظر گرفته شوند سیستم های غذا شامل درون داده ها، فرایندها و ساختارهای ضروری در تولید، آماده سازی، فرآوری و توزیع غذا هستند.

با توجه به ضعف در سیستم های کنترل غذا، زیر ساخت های ضعیف، استفاده بی رویه و نادرست از منابع در دسترس و دستکاری نامناسب غذا که در کشور های در حال توسعه شایع است، بیماریهای ناشی از آب و غذا و بار زیادی بر مردم فقیر و دولت تحمیل می کند.

در این راستا همگام با دیگر سازمانهای مسئول در امر تولید و توزیع محصولات غذایی در کشور، سازمان غذا و دارو وظیفه خود را در زمینه ایمنی غذا های فراوری شده با تدوین قوانین و ضوابط مرتبط، تشویق تولید کنندگان محصولات غذایی به اخذ گواهی های سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی، استفاده از نیروی متخصص در بازرسی و ممیزی، آموزش و اطلاع رسانی ایمنی غذا به مصرف کنندگان، دریافت و پی گیری شکایات مرتبط با مواد غذایی فرآوری شده و نیز پی گیری و پایش محصولات غذایی در سطح مصرف، به انجام می رساند.

 

دکتر هدایت اله حسینی

مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو
دوشنبه 24 فروردين 1394  7:3

آخرين تاريخ بازديد : دوشنبه 27 آذر 1396  15:45:39
تعداد بازديد از اين خبر : 14664