دوشنبه 27 آذر 1396
 
نوع خبر 
 
 
آزمایشگاه های بررسی میزان روغن در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند/مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد
 مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:
  آزمایشگاه های بررسی میزان روغن در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند/مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: شیر و فرآورده­های آن جزو یکی از گروه­های اصلی هرم غذایی می­باشد و ارزش غذایی آن را نمی­شود نادیده گرفت. لذا افراد باید از شیر و ماست کم­ چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.

دکتر زهرا عبداللهی در گفت­وگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه جامع آموزش و فرهنگ­سازی سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به فواید مصرف شیر و قرار گرفتن آن در گروه های اصلی هرم غذایی گفت: افراد باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.

به گفته وی، شکل­‌گیری و استحکام استخوان­ها و سلامت دندان­ها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآورده­های آن است و گروه لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B مانند ریبو فلاوین، اسید پانتوتنیک و روی می­باشد.

 

مصرف شیرهای پر چرب، با روغن پالم یا بدون روغن پالم مضر است

دکتر زهرا عبداللهی افزود: مصرف اسید های چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد عروق، ناراحتی­های قلبی و اضافه وزن و چاقی می­باشد. چربی­های اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد  LDL "" و تری گلیسیرید می­شوند.

وی همچنین افزود: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم (نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید در این زمینه دقت لازم را نمایند و به دلیل مضرات هر نوع چربی­ از جمله چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.

 

مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد

دکتر عبداللهی خاطر نشان کرد: مردم از مصرف شیر فله­ای بپرهیزند چون امکان بروز بیماری بروسلوز (تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کنند.

 

وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی کیفیت لبنیات و  بررسی میزان چربی­های اشباع نظارت دارد

دکتر عبدالهی در پایان در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و آزمایشگاه­های موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند./

سه شنبه 21 مرداد 1393  13:16

آخرين تاريخ بازديد : دوشنبه 27 آذر 1396  17:14:46
تعداد بازديد از اين خبر : 11648